Derde dode na vliegtuigcrash San Francisco

Deze foto van de National Transportation Safety Board laat het uitgebrande vliegtuig zien Foto Reuters/ NTSB

Een derde meisje, waarschijnlijk Chinees, is overleden aan de verwondingen die ze opliep bij het vliegtuigongeluk in San Francisco. Daarmee komt het dodental na de crash van het toestel van Asiana Airlines op drie. Autoriteiten bevestigden vannacht verder dat een brandweerwagen over een van de twee andere slachtoffers was gereden.

Er kon alleen niet bevestigd worden of ze hierna overleed of toen al overleden was, schrijft persbureau AFP.

Toestel vloog te laag en te langzaam

Twee Chinese tienermeisjes waren de andere twee passagiers die het ongeluk niet overleefden. Vorige week crashte het toestel van de vliegtuigmaatschappij tijdens de landing. Het zou te laag hebben gevlogen en te langzaam. Toen het toestel probeerde de landing te staken, raakte het een muur, waarna een vleugel afbrak en het vliegtuig in brand vloog. Er waren 307 mensen aan boord, van wie 141 Chinese.

De piloot van het toestel, de 46-jarige Lee Kang-Kuk was een ervaren piloot, maar had net pas zijn eerste grote training ondergaan met dit type Boeing, een 777. Het was daarnaast de eerste keer dat zijn co-piloot als instructeur werkte.

    • Frank Huiskamp