De zestiger

Fred Tulling (63), met de VUT

„Mijn eerste keer kan ik me niet zo goed herinneren, maar ik was ergens in de veertig. Twintig jaar geleden kwamen er meer echte jazzliefhebbers dan nu, met opklapbare visstoeltjes renden ze van de ene naar de andere zaal om hun artiest te zien.

„Een van mijn indrukwekkendste North Sea Jazz-concerten was BB King in 2009. Het was het laatste concert dat ik van hem zag en ik ben een groot fan. Mijn liefde voor de jazz is begonnen bij bluesmuziek zoals hij dat maakt.

„Nu ik in Duitsland woon, reis ik speciaal voor North Sea Jazz naar Rotterdam. Er wordt steeds meer soul en r&b geprogrammeerd, maar ik hou meer van bebop en modern creative jazz. Ik kom niet voor de grote namen en loop liever heen en weer tussen zalen als de Madeira, de Yenisei en de Hudson om nieuwe muzikanten te ontdekken.”