De tiener Trouw festivalpubliek

Op je knieën voor het podium in de kleine zaaltjes bij onbekend talent of baden in het sterrenstof van de bekende pop-, jazz-, en soulacts in de grote zalen. De diversiteit van North Sea Jazz trekt bezoekers aan van alle generaties. Wanneer was hun eerste bezoek en waar wordt nu naar uitgezien?

Egbert Ulijn (15), scholier

„Ik ging voor het eerst met mijn vader mee naar North Sea Jazz toen ik elf was. Ik herinner me vooral de grote zalen en dat ik een van de weinige kinderen was. Het festival is leuk door de relaxte sfeer en de verschillende soorten muziek. Op het Nile-podium staan de beroemdere mensen als Adele of Snoop Dogg, maar in de kleine zaaltjes spelen de onbekendere artiesten die je zelf kunt ontdekken.

„Een van de mooiste optredens was dat van BB King in 2009. Ik speel zelf ook gitaar en ben heel erg fan van die man, want hij is een echte blues- en jazzlegende. Hij is oud en je zag dat het hem moeite kostte, dat vond ik mooi. Ook vertelde hij over zijn leven, als een wijze opa.

„Dit jaar ga ik zeker naar Lianne La Havas. Die heb ik vorig jaar ook gezien toen ze nog niet zo beroemd was, ergens op een klein podium. Toen hadden we het gevoel dat we haar ontdekt hadden, en nu staat ze in de grote Maas-zaal.”

    • Adinda Akkermans
    • Kris Derks
    • Amanda Kuyper