De dertiger

Richard van den Berg (36), financial controller

„ Wat me vooral is bijgebleven van mijn eerste keer North Sea Jazz in 1998 is dat er zo enorm veel te horen en te zien was in één weekend met zoveel diversiteit in muziekstijlen. Ook voor de artiesten is het zichtbaar bijzonder om hier op te treden. Volgens mij zetten ze North Sea Jazz standaard in hun agenda.

„ Mijn favoriete festivalmoment was het optreden van Michel Camilo in 2002. Zowel hij als bassist Anthony Jackson en drummer Horacio Hernandez stonden apart van elkaar al lang op mijn verlanglijstje om een keer live te zien. En nu kwamen ze als trio. Ze vormden een perfect geheel: het was virtuoos en tegelijkertijd kwam alles samen.

„Dit jaar speelt Robert Glasper Experiment. Ik heb hem nog niet eerder live gezien, maar al wel beluisterd op internet. Het klinkt lekker fris en er worden niet heel veel concessies gedaan. Eentje om in weg te zweven.’’