Bewolkt, maar wat warmer

De zon heeft het de afgelopen dagen niet makkelijk gehad en ook morgen is er nog vrij veel bewolking. Maar volgende week gaat de zon weer uitbundig schijnen en kunnen we weer rekenen op zomerse temperaturen.

Inmiddels is de temperatuur weer op een acceptabel niveau uitgekomen: rond 20 graden aan zee tot zo’n 23 in Limburg is heel normaal voor deze tijd. Op de stranden valt het soms nog wel wat tegen, vooral als er zeewind waait – met dank aan het tegenvallende voorjaar, waardoor het koude zeewater nog steeds niet tot een normale temperatuur is opgewarmd. Voor een frisse duik is 16 graden weliswaar best lekker, maar dan wel graag bij zomerse buitenluchttemperaturen.

Het rustige weer in ons land wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan dat een tentakel uitstrekt naar onze omgeving. Maandag vormt zich zelfs een aparte hogedrukkern boven Nederland. Die levert veel zonneschijn op, waardoor het maandag op veel plaatsen landinwaarts zomers warm wordt, met temperaturen rond de 25 graden. Ook langs de kust warmt het, ondanks de zwakke westenwind, verder op. Op de stranden wordt het 20 tot 23 graden .

Ook dinsdag en woensdag blijft het zonnig en warm zomerweer. Vanaf donderdag zijn er weer wat meer wolken, maar blijft het droog en aangenaam met 19 tot 23 graden.