Bewaar de koelte

Hoe houd je wijn en frisdrank koel tijdens het picknicken, barbecuen of zonnebaden? Tip: stop een koelbox of -tas niet alleen vol met zoveel mogelijk koelelementen, maar doe er ook natte handdoeken in. En neem eten en drinken, indien mogelijk, in bevroren toestand mee.

Een goede koelbox heeft een dikke isolatielaag; een supermarktkoeltasje met een dun folielaagje is niet lang tegen hitte bestand. Wie meer dan drie uur in de zon wil doorbrengen, en in het bezit van een auto is, kan het best een elektrische koelbox met autostekker aanschaffen. Die heb je tegenwoordig al voor vijftig euro.

Sinds de opkomst van het fenomeen ‘glamping’ (luxe kamperen), wordt aan het uiterlijk van de koelbox steeds meer aandacht besteed. Net als in de mode doet de retrolook het momenteel goed. Zie bijvoorbeeld de koelbox van Stanley. De onverwoestbare Stanley-thermosfles bestaat dit jaar 100 jaar.