Tennisser De Bakker verslaat oud-Wimbledonfinalist Berdych

Thiemo de Bakker heeft in de kwartfinale van het ATP-toernooi in het Zweedse Bastad voor een sensatie gezorgd door de nummer zes van de wereld en oud-Wimbledonfinalist, Tomas Berdych, uit te schakelen.

De Bakker rekende af met de Tsjech in twee sets: 7-5, 7-5. Met het bereiken van de halve finale evenaarde de oud-juniorenkampioen van Wimbledon zijn beste prestatie ooit in het het professionele tennis in ATP-verband.

Hij treft morgenmiddag in de halve finale de Argentijn Carlos Berlocq, nummmer 74 van de wereld.

Thiemo de Bakker bereikte gisteren voor het eerst sinds augustus 2010 de kwartfinale van een ATP-toernooi. In Bastad versloeg hij eerder al de Serviër Viktor Troicki (nummer 52 van de wereldranglijst): 6-4, 4-6 en 7-6.

De Bakker, die afgezakt is naar plek 104, maakte op Wimbledon nog een uitgebluste indruk na zijn roemloze uitschakeling in de eerste ronde tegen de Amerikaan James Blake. Hij zei toen:

“Ik heb weinig vertrouwen, dit is een moeilijk moment in mijn carrière.”

In de beslissende tiebreak tegen Troicki, ooit twaalfde van de wereld, maakte De Bakker een 5-2 achterstand goed en sloeg hij een matchpunt van Troicki weg. De Nederlander benutte zelf zijn eerste matchpoint.

    • Judith Laanen