Tennisser De Bakker in kwartfinale ATP-toernooi

Thiemo de Bakker heeft voor het eerst sinds augustus 2010 de kwartfinale van een ATP-toernooi bereikt. In het Zweedse Bastad versloeg hij gisteren de Serviër Viktor Troicki (nummer 52 van de wereldranglijst): 6-4, 4-6 en 7-6. In de kwartfinale staat hij vandaag tegenover de Tsjech Tomas Berdych, oud-Wimbledonfinalist en nummer zes van de wereld.

De Bakker, die afgezakt is naar plek 104, maakte op Wimbledon nog een uitgebluste indruk na zijn roemloze uitschakeling in de eerste ronde tegen de Amerikaan James Blake. „Ik heb weinig vertrouwen, dit is een moeilijk moment in mijn carrière”, zei hij toen.

In de beslissende tiebreak tegen Troicki, ooit twaalfde van de wereld, maakte De Bakker een 5-2 achterstand goed en sloeg hij een matchpunt van Troicki weg. De Nederlander benutte zelf zijn eerste matchpoint.

Igor Sijsling heeft in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Newport moeten buigen voor de Amerikaan Michael Russell: 7-6, 6-7 en 7-6. De Nederlandse nummer 55 van de wereld en zijn veertig posities lager gerangschikte opponent serveerden in de eerste set beiden sterk. Via de tiebreak ging de set uiteindelijk naar Russell.

De Amerikaan gaf met een vroege break in het tweede bedrijf een vervolg aan zijn winst in de eerste set, maar Sijsling brak op het laatste moment terug. De tiebreak was voor de Nederlander, die in de derde set een vroege voorsprong pakte. Hij kon dat niet volhouden. De Nederlander had de meeste breakpunten in de laatste set, maar benutte er geen meer. Daarna verloor hij de tiebreak.

Michaëlla Krajicek (ranking 545) is in de kwartfinale van het ITF-toernooi in Beijing uitgeschakeld. De Nederlandse tennisster had vandaag weinig in te brengen tegen de als derde geplaatste thuisspeelster Shuai Zhang (6-2, 6-0).