Redden wat er te redden valt

Residents salvage belongings from their burning house as a fire engulfs shanty town at the financial district of Manila on July 11, 2013, leaving more than 1,000 people homeless according to city officials. There were no immediate reports of casualties from the blaze, which occurred mid-morning amid government plans to relocate thousands of families living in areas vulnerable to floods and typhoons. AFP PHOTO / TED ALJIBE AFP

Terwijl dikke rookwolken boven hun hoofd opstijgen, doen twee mannen in een sloppenwijk in de voorstad Makati (in het zuiden van Manila) nog een laatste poging hun bezittingen te redden.

Halverwege de ochtend, terwijl de regering vergaderde over plannen om duizenden families die op kwetsbare plaatsen in de stad wonen te verplaatsen, brak er gisteren brand uit in de sloppenwijk die midden in het financiële district van de Filippijnse hoofdstad ligt.

Hoe de brand is ontstaan, is onbekend. Er waren gisteravond nog geen meldingen van slachtoffers. Wel maakte het vuur naar schatting meer dan duizend mensen dakloos.