North Sea Jazz-festival uitverkocht - nrc.nl doet drie dagen live verslag

Een optreden van John Legend in in Fayetteville, Arkansas. De soulzanger speelt zaterdag op North Sea Jazz. Foto Reuters/ Rick Wilking

Het North Sea Jazz-festival dat vanmiddag begint, is uitverkocht. Nrc.nl doet drie dagen lang live verslag vanaf het festival. Vandaag en zondag verschijnen extra edities van NRC Reader over North Sea Jazz.

Vanochtend maakte North Sea Jazz, met artiesten als Santana, Sting, Diana Krall en John Legend, bekend dat het festival compleet is uitverkocht.

Twitter avatar northseajazz North Sea Jazz Nu ook de laatste vrijdag dagkaarten weg. #NSJ13 is UITVERKOCHT!

Drie dagen lang doet nrc.nl op een liveblog-achtige manier verslag van het festival met tweets en korte recensies van de NRC-recensenten (Amanda Kuyper, Ron Rijghard, Saul van Stapele en Leendert van der Valk), foto’s van Andreas Terlaak en tweets en video’s van bezoekers. Daarnaast brengen we dagelijks een uitgebreide in beeld-serie.

Extra edities NRC Reader

Vandaag is een extra editie van NRC Reader verschenen over NSJ met onder andere artikelen over Seasick Steve, John Legend, Steve Coleman en Bassekou Kouyaté.

De extra editie van NRC Reader van vandaag.

Op zondag verschijnt er ook een extra editie met onder andere recensies van optredens.

Bekijk hier de pop/soul-, jazz- en wereldmuziek-tips van onze muziekredactie voor het festival en download hier de speciale NSJ-bijlage.

    • David Haakman