Nederlandse toeriste wekenlang gegijzeld en misbruikt in Melbourne

Een 21-jarige Nederlandse toeriste is eind vorig jaar zes weken lang gegijzeld, misbruikt en mishandeld door een Australisch stel in een hotel in Melbourne, schrijft de Australische krant Herald Sun.

Dat blijkt uit een verklaring van de Australische politie in een rechtszaak, aldus de krant.

Het koppel, een man van 46 en een vrouw van 32, zou 450 uur van het misbruik hebben gefilmd. Het misbruik stopte nadat het slachtoffer één van de twee neerstak en daarna zelfmoord probeerde te plegen. Het stel raakte in paniek en belde het alarmnummer.

De mannelijke verdachte wordt aangeklaagd voor onder meer 62 verkrachtingen en bijna honderd geweldsmisdrijven. De vrouw verschijnt vandaag voor de rechter.

Buitenlandse Zaken op de hoogte, niet betrokken bij de zaak

Het ministerie van Buitenlandse Zaken was al op de hoogte van de zaak, meldt RTL Nieuws. Een woordvoerder laat aan RTL Nieuws weten dat het ministerie niet bij de zaak betrokken is geweest. Wel weet de woordvoerder dat de vrouw weer vrij is.

De vrouw kwam het stel dat nu terechtstaat tegen op een verjaardagsfeestje. Daarna werd ze gevangen genomen. Op een aantal dagen na is ze vanaf november vorig jaar wekenlang geketend, verkracht, gemarteld en met de dood bedreigd.

Het stel blijft in voorlopige hechtenis en moet eind augustus weer in de rechtbank verschijnen.

    • Judith Laanen