Kortkolom sport

McQuaid betreurt donatie Armstrong

Tours. Voorzitter van de wereld wielerbond UCI, Pat McQuaid, vindt dat het achteraf gezien een fout was om in 2002 een donatie van Lance Armstrong te accepteren. Dat zei de Ier gisteren tegen de BBC. Armstrong gaf in 2002 125 duizend dollar aan de UCI. Geld dat volgens Armstrong en de UCI bedoeld was voor de strijd tegen doping. Van het donatie schafte de wielerbond een apparaat voor bloedcontroles aan. Volgens McQuaid is er ook nooit geheimzinnig over de donatie gedaan. „Toen we het geld aannamen hebben we dat met een persbericht bekendgemaakt en ook waar we het voor gingen gebruiken. We hebben met de beste intenties gehandeld.” Eerder verdedigde McQuaid de donatie van Armstrong nog. (Novum)

Duitse tv gaat nog niet naar Frankrijk

Tours. De Duitse televisiezenders ZDF en ARD zijn ondanks de successen van hun landgenoten nog niet van plan de Tour live uit te zenden. „We hebben geen plannen om de Tour weer live te gaan uitzenden. We gaan niets terugdraaien”, zegt Dieter Gruschwitz, chef sport van de ZDF. In 2011 stopten de nationale televisiezenders met rechtstreekse verslagen van de ronde wegens de grootschalige dopingproblematiek in het wielrennen. De jongste successen van de Duitser Marcel Kittel, André Greipel en Tony Martin, die gezamenlijk vijf etappes wonnen, gaan daar geen verandering in brengen. (NRC)

Broers Van Poppel gehinderd door val

Tours. De broers Danny en Boy van Poppel kwamen gisteren in Tours door een valpartij twee kilometer voor de finish niet aan sprinten toe. „We zaten met z’n tweeën achter André Greipel, maar voor ik het wist lagen we op de grond”, zei Boy van Poppel op de webstite zijn ploeg Vancansoleil-DCM. „We zaten perfect en ik was klaar om Danny af te zetten. Maar gelukkig is iedereen heel gebleven.” (NRC)