Kortkolom sport

Bony van Vitesse naar Swansea City

Amsterdam. Wilfried Bony verruilt Vitesse voor Swansea City. De Britse club betaalt veertien miljoen euro voor de 24-jarige Ivoriaan. De spits tekent voor vier seizoenen bij de club uit de Premier League. „Ik ben blij dat de overgang eindelijk rond is. Ik wil de fans van Swansea blij maken”, reageerde Bony. In januari 2011 kocht Vitesse de speler van het Tsjechische Sparta Praag. „We hadden Wilfried graag nog wat langer in de eredivisie”, zegt algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse op de website van de club. „Maar hij was Vitesse en de eredivisie ontgroeid. Ik denk dat we tevreden moeten zijn met de transfer naar Swansea.” In tweeënhalf jaar speelde Bony voor Vitesse 77 wedstrijden en maakte daarin 46 doelpunten. Afgelopen seizoen was hij met 31 doelpunten topscorer van de eredivisie. (NRC)

Omkopers benaderen spelers Belize

Amsterdam. Voetballers van Belize zijn benaderd om een duel tegen de Verenigde Staten tijdens de Gold Cup, het kampioenschap van Noord en Centraal-Amerika, te verliezen. Ze kregen daar een grote geldsom voor aangeboden, zei de bondscoach Ian Mork van Belize gisteren. De benaderde spelers stapten naar de coach, die belde vervolgens naar de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika die de Gold Cup organiseert. Een functionaris van de bond kwam langs met een foto van een man die al in de gaten werd gehouden. De spelers van Belize herkenden hem. Belize verloor het duel tegen de Verenigde Staten dinsdag overigens met 6-1. (AP)

‘Ajax en Norwich eens over Alderweireld’

Amsterdam. Ajax heeft een akkoord bereikt met de Engelse club Norwich City over een transfer van Toby Alderweireld. Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. De club uit de Premier League zou bereid zijn de door Ajax gevraagde acht miljoen euro voor de Belgische verdediger te betalen. Norwich, waar de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel onder contract staat, probeert eveneens FC Twente-middenvelder Leroy Fer en PSV’er Ola Toivonen te contracteren. (NRC)

Softbalsters winnen ruim van Rusland

Amsterdam. De Nederlandse softbalsters blijven tijdens het EK in Tsjechië op koers voor prolongatie van hun Europese titel. Dankzij een 7-0 zege op Rusland werden de Oranjevrouwen eerste in hun poule in de tweede ronde. Vandaag wacht een duel tegen Italië dat de andere tweede rondepoule op zijn naam schreef. Het duel met Italië gaat om een plaats in de finale. (Novum)