Kortkolom binnenland

‘Kadaver wolf voor de grap neergelegd’

Amsterdam. Jagersorganisatie Faunabeheer Flevoland denkt niet dat de dode wolf die vorige week bij Luttelgeest werd gevonden de eerste wilde wolf in anderhalve eeuw in Nederland is. Het kadaver zou er ook bij wijze van grap kunnen zijn neergelegd. Faunabeheer vindt het verdacht dat de wolf beverresten in zijn maag had, terwijl bevers bij Luttelgeest niet zouden voorkomen. Kenners wijzen erop dat een wolf 70 kilometer per nacht kan afleggen en dus wel bevers kan zijn tegengekomen. (NRC)

Oproep aan dominees: adviseer inenting

Amsterdam. Predikanten moeten gelovigen duidelijk maken dat vaccineren niet tegen de wil van God is. Daartoe riepen oud-minister Els Borst (D66) en VVD-senator Heleen Dupuis vandaag op in het Algemeen Dagblad. Sinds begin mei heerst in de Biblebelt een mazelenepidemie. Deze week zijn er 91 nieuwe gevallen geregistreerd. (Novum)

Raamprostitutie in Utrecht definitief weg

Utrecht. De seksboten aan het Utrechtse Zandpad en de prostitutieramen in het centrum moeten op 25 juli definitief sluiten. Dit maakte de gemeente gisteren bekend. De sluiting maakt een voorlopig einde aan decennia raamprostitutie in de stad. (NRC)

Schuld ziekenhuis hoger dan verwacht

Amsterdam. De schuld van het voormalige Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse is opgelopen tot 42,5 miljoen euro. Dit blijkt uit een rapportage van de curatoren, meldde de NOS. Kort na het faillissement werd de schuld nog op zo’n 30 miljoen euro geschat. (NRC)

Willem Holleeder weer vrijgelaten

Haarlem. Willem Holleeder is weer vrij. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij afpersing. De rechtbank in Haarlem schorste zijn voorlopige hechtenis. (NRC)