kort

Tour de France

Derde ritzege voor Duitse sprinter Kittel

De Duitse sprinter Marcel Kittel heeft gisteren zijn derde ritzege in de Tour behaald. In de etappe van Fougères naar Tours klopte Kittel, van de Nederlandse Argos-Shimano ploeg, de Brit Mark Cavendish in de sprint. Peter Sagan werd derde. Kittel droeg zijn zege op aan ploeggenoot Tom Veelers, die dinsdag hard ten val was gekomen na een botsing in de sprint met Mark Cavendish. Veelers kon de koers wel vervolgen. Vlak voor de finish in Tours waren veel renners betrokken bij een valpartij, onder wie topsprinter Andre Greipel. In het algemeen klassement veranderde niets, omdat de valpartij plaats had binnen de laatste drie kilometer. De regel is dat in het geval van een valpartij iedereen dan de tijd van de winnaar krijgt. Chris Froome blijft dus leider in de Tour, en de Nederlanders Bauke Mollema en Laurens ten Dam staan op de derde en zesde plaats. Vandaag lijkt opnieuw een etappe voor de sprinters. Pas zondag gaat er weer serieus geklommen worden in de Tour. Dan eindigt de etappe in de Alpen op de Mont Ventoux. NRC