Koele nachten

Het is en blijft rustig in onze omgeving. Wolken en zon wisselen elkaar af en op een enkel spatje motregen na blijft het droog. Na het weekeinde lijkt zonnig zomerweer terug te keren met, zeker landinwaarts, temperaturen van 25 graden of meer.

Vrijdagavond is het een stuk koeler. Het is zelfs ronduit fris op plaatsen waar de bewolking hardnekkig is. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richting. Uiteindelijk is het vannacht wisselend bewolkt met een minimumtemperatuur rond 11 graden.

Zaterdag schuiven er, net als de afgelopen dagen, wolkenvelden over het land. Vooral in de middag komt de zon wat vaker tevoorschijn. Het blijft droog en het wordt 18 of 19 graden aan zee en rond het IJsselmeer en 20 tot 22 graden in het binnenland.

Zondag zijn de verschillen met de dag ervoor minimaal. Wel is de bewolking in de ochtenduren behoorlijk dik en hardnekkig. Lokaal valt er dan ook een klein beetje motregen. In de middag is er zeker aan zee weer meer ruimte voor de zon. Het wordt wederom 18 tot 22 graden.

Na het weekeinde keert de zomer terug. Met een hogedrukgebied in de buurt staat er maar weinig wind en lost de meeste bewolking op. Geholpen door de felle julizon wordt het maandag 20 tot 26 graden en dinsdag kan de temperatuur nog iets hoger uitkomen. Ook na dinsdag lijkt het zomerse weer nog niet voorbij.