wielrennen kort

Winnaar tijdrit

Tony Martin zat doodsangsten uit

De verwachting was al dat Tony Martin (Omega Pharma-Quickstep) met klassementsrijder Christopher Froome (Sky) zou strijden om de zege in de tijdrit naar Le Mont-Saint-Michel. Onderweg was Froome telkens net iets sneller dan de Duitser, maar uiteindelijk versloeg Martin de Brit met twaalf seconden verschil. Martin was niet op zijn gemak toen hij Froome de tijdrit zag afwerken. De Duitser zette vroeg in de etappe de snelste tijd neer. „Het laatste halfuur was horror”, zei Martin. In de eerste etappe was Martin gevallen, en zijn eerste week was zwaar. „Vandaag ging het wel, maar het herstel was moeilijk. Steeds moesten de verbanden worden verschoond en ik had ’s nachts pijn.”

Sprinter Mark Cavendish (Omega Pharma-Quickstep) zou onderweg zijn besprenkeld met urine. Froome: „Een van de charmes van onze sport is dat de toeschouwers dicht bij de renners kunnen komen. Helaas maken sommigen daar misbruik van.” NRC