Verjaardagsfeestje

Tom Veelers wordt ten val gebracht door de schouder van Mark Cavendish Screenshot NOS

Twee dagen geleden werd hij nog wakker als de coolste van de klas. Nu is Mark Cavendish het jongetje dat een beetje te veel naar zweet ruikt, het jongetje met de rare slis. Die worden niet meer uitgenodigd op verjaardagsfeestjes.

De beste sprinter op aarde is niet meer welkom in Boxmeer. Maar dat krijg je als je er een van ons met zeventig per uur naar het asfalt werkt tijdens een sprint. Onze Tom! Hoe hij het toch in zijn kop haalde. Weg ermee, uit de Tour. Maar de leiding deed helemaal niets. Geen laatste plaats, geen enkeltje Isle of Man, zelfs geen pak op de Britse billen.

Dan hem maar massaal uitjouwen, dan maar een flink glas urine in zijn gezicht, dan maar niet uitnodigen voor het jaarlijkse dorpsrondje. Dan maar zelf het heft in handen. Want, in de woorden van Twan Poels, organisator van het criterium in Boxmeer: “we zijn het gewoon niet eens met de beslissing”.

Niet dat Cavendish de afgelopen jaren naar Brabant kwam om de flinke smak geld op te strijken. Hij reed er nooit. Maar zelfs al zou hij het wíllen, dan mocht hij dat lekker puh nu niet meer. Alsof Roger Federer niet bij de tennisvereniging op de hoek met een 11-jarig jochie een balletje mág slaan, of dat Martin Scorsese geen filmcollege mág geven op het plaatselijke ROC.

Mark Cavendish mag niet komen op het verjaardagsfeestje van Boxmeer, want hij duwde er een van ons tegen de vlakte. Dan maar Marcel Kittel, want die gebruikt wél deo. Dan maar André Greipel, want die praat wél normaal.

    • Frank Huiskamp