uit voor kinderen

LofarDagen

In het Drentse Exloo staan supergevoelige radiotelescopen die het heelal tot in de verste uithoeken aftasten. Deze Lofar-telescopen speuren naar het prille begin van ons heelal. In het weekeinde vinden in het centrum van Exloo de LofarDagen plaats met een speciale attractie voor kinderen. Er is een mobiel planetarium, studenten geven demonstraties in de sensortechnologie en er is een excursie naar het gebied waar de Lofar-telescopen staan in een natuurgebied van Het Drentse Landschap.

13 & 14 juli. Exloo. www.lofarzone.nl

Bekas

De film Bekas speelt twintig jaar geleden in Irak. Twee dakloze broertjes, Dana en Zana, verloren hun ouders in de eerste Golfoorlog en proberen zichzelf in levensonderhoud te voorzien met schoenen poetsen. Wanneer ze de Hollywoodfilm Superman zien in het lokale bioscoopje, besluiten ze hun held op te zoeken en vertrekken naar Amerika. Ze gaan op pad met hun ezel Michael Jackson en zijn onderweg overgeleverd aan geluk en de vrijgevigheid van anderen.

Bekas is de komende weken te zien in het Eye Filmmuseum in Amsterdam & Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. www.eyefilm.nl & www.hoogt.nl