Rotterdam krijgt dan geen nieuw stadion, wel een stadionpark

De Nieuwe Kuip mag er dan niet komen, het stadionpark in Rotterdam-Zuid komt er wel. Dat heeft de gemeenteraad van Rotterdam vandaag besloten. De komende zeven jaar wordt er 54 miljoen euro uitgetrokken voor de Sportcampus Rotterdam en Park de Twee Heuvels.

Op de Sportcampus komen onder meer een atletiekbaan en een hal voor vechtsporten en dans. Ook komen er sportvelden voor sporten als korfbal en hockey. De jeugdopleiding van Feyenoord blijft ook in het park spelen.

Gisteravond laat werd duidelijk dat een nieuw stadion voor Feyenoord er niet gaat komen. D66 trok eerder deze week de steun daarvoor in en ook Leefbaar Rotterdam, de laatste hoop, liet weten tegen te stemmen.

‘Feyenoord had beter moeten communiceren’

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, reageerde vandaag teleurgesteld. Hij zei tegen de NOS:

“We hebben onze hele ziel en zaligheid hierin gegooid. We waren hier honderd procent van overtuigd, en dat ben ik nog. Ik ben zeer teleurgesteld. Ik heb het gevoel van een nederlaag.”

Volgens Willem van Hanegem, oud-speler en -coach van Feyenoord, schortte het aan de communicatie en heeft dat meegespeeld bij de afwijzing:

    • Peter Zantingh