Kortkolom sport

Geschorste Leonardo stapt op bij Paris SG

Parijs. - Leonardo vertrekt als technisch directeur van Paris Saint-Germain. De Braziliaan legt aan het einde van de transferperiode zijn taken neer, meldde de Franse voetbalkampioen gisteren. Leonardo’s vertrek volgt op een beslissing van de Franse voetbalbond hem tot 30 juni 2014 te schorsen wegens het duwen van een scheidsrechter. Aanleiding was een incident begin mei na een wedstrijd tegen Valenciennes. De zestigvoudig international en oud-speler en oud-trainer van AC Milan wachtte de scheidsrechter op in de catacomben en gaf hem een duw. In eerste instantie werd Leonardo voor negen maanden geschorst. In hoger beroep werd de straf met vier maanden verhoogd. In een verklaring meldt de club zijn vertrek „te betreuren, maar te respecteren”. Leonardo haalde, gesteund met de miljoenen van een rijke investeerder uit Qatar, grote namen naar Parijs zoals Ibrahimovic, Thiago Silva en Pastore. (NRC)

Copa Libertadores: Mineiro-Olympia

Amsterdam. - Atlético Mineiro heeft vannacht de finale bereikt van de Copa Libertadores, de ‘Champions League’ van Latijns-Amerika. De Braziliaanse voetbalploeg won in de halve finale na strafschoppen van het Argentijnse Newell’s Old Boys. Atlético Mineiro, waar voormalig wereldster Ronaldinho onder contract staat, had de eerste wedstrijd met 2-0 verloren. In de return in Belo Horizonte herstelde de Brazilianen de schade in de reguliere speeltijd, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. In de finale van de Copa Libertadores speelt Atlético Mineiro tegen Olympia, de kampioen van Paraguay. Olympia versloeg het Colombiaanse Santa Fe over twee wedstrijden. (NRC)

Tennisser Sijsling in Newport bij laatste 8

Newport. - Tennisser Igor Sijsling heeft de kwartfinale bereikt van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Newport. De nummer 55 van de wereldranglijst versloeg de Japanner Yuichi Sugita in twee sets, 6-3 en 6-4. In de kwartfinale speelt de Amsterdammer tegen de winnaar van de partij tussen de Amerikanen Alex Koeznetsov en Michael Russell. Thomas Schoorel heeft bij het challengertoernooi in Scheveningen de kwartfinale bereikt. De Amsterdammer, met een wildcard toegelaten, was met 6-4 en 7-6 te sterk voor de Duitser Dominik Meffert. Schoorel speelt in de kwartfinale tegen de Italiaan Lorenzo Giustino. (NRC)

Weer zege Nederland bij EK softbal Praag

Praag. - De nationale softbalploeg blijft succesvol op het EK in Praag. In de eerste wedstrijd in de tweede ronde wonnen de Nederlandse vrouwen met 19-0 van Zweden. Die stand was al na drie innings bereikt, waarna de wedstrijd vanwege het grote verschil voortijdig was afgelopen. Nederland verspeelde in de eerste ronde tegen Spanje (10-0), Kroatië (10-0) en Slowakije (17-0) ook geen punt tegen. Vandaag speelt de Europees kampioen tegen Oostenrijk. (NRC)

Twente lang zonder doelman Stevens

Amsterdam. - FC Twente moet het de komende tijd doen zonder Sonny Stevens. De 20-jarige doelman raakte geblesseerd aan zijn linkerschouder en moet worden geopereerd, waardoor hij voor een langere periode uit de roulatie is. Dat liet de eredivisieclub uit Enschede gisteren weten. Stevens kwam deze zomer van FC Volendam over. (Novum)