Kortkolom sport

Urine voor Cavendish, niet welkom Boxmeer

Amsterdam. Mark Cavendish hoeft dit jaar geen uitnodiging te verwachten voor het wielercriterium van Boxmeer. Oud-renner en organisator van het criterium Twan Poels bevestigt dit tegen de NOS. De sprinter raakte dinsdag in opspraak toen hij in de eindsprint de Nederlander Tom Veelers ten val bracht. „Wij zijn op zoek naar een topsprinter maar Cavendish wordt het niet.” De jury bestrafte de sprinter niet. De Brit werd gisteren uitgefloten en kreeg zelfs urine naar zich gegooid. Die incidenten hebben volgens Poels niet bijgedragen aan het besluit. „Wij zijn het gewoon niet eens met de jury.” (NRC)

Einde seizoen voor Belg Van den Broeck

Amsterdam. Jurgen Van den Broeck komt dit seizoen niet meer in actie. Dat zei zijn werkgever Lotto gisteren nadat de Belg een zware knieoperatie had ondergaan. Van den Broeck kwam een week geleden zwaar ten val en moest met een knieblessure de Tour verlaten. (Novum)