Kortkolom binnenland

Asielzoeker randde 10-jarige in kerk aan

Amsterdam. Een Somalische asielzoeker heeft in februari een tienjarig meisje aangerand in de zogenoemde Vluchtkerk in Amsterdam. De advocaat van de Somaliër bevestigde gisteren berichtgeving over de zaak in weekblad Vrij Nederland. De man is enkele dagen later aangehouden en zit nog vast. Het slachtoffer is een dochter van een vrijwilligster die op die dag in de kerk werkte. Volgens de advocaat omschrijven deskundigen zijn cliënt Ali H. als ‘ernstig gestoord’. Hij lijdt aan chronische psychoses. (NRC)

Nog veel overtreding bij asbestsanering

Amsterdam. Het aantal overtredingen bij het verwijderen van asbest blijft onverminderd hoog. Het ging om bijna zeshonderd gevallen, zeventig procent van het totaal aantal inspecties vorig jaar. Dat staat in een rapport dat minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In bijna de helft van de gevallen waren de overtredingen zo ernstig dat de inspectie het werk onmiddellijk stillegde, boetes gaf of een proces-verbaal opmaakte. (Novum)

Dodelijke steekpartij in winkelcentrum

Rotterdam. Een 47-jarige medewerkster van een winkel is gisteren overleden nadat ze was neergestoken in een winkel in het Rotterdamse Alexandrium. Een 43-jarige man uit Utrecht is kort na de steekpartij aangehouden aldus de politie, die de vrouw zwaargewond aantrof in de zaak. Ze overleed ter plekke. De toedracht van het voorval is nog onduidelijk. (Novum)