kort

Drama //

Mariage à Mendoza

Regie: Edouard Deluc. Met: Nicolas Duvauchelle, Philippe Rebbot. In: 6 bioscopen. ***

De broers Antoine en Marcus gaan naar de bruiloft van een neef in het Argentijnse Mendoza. Antoine ligt in de kreukels omdat zijn vrouw hem dumpte, Marcus wil hem opvrolijken. Maar als Antoine troost vindt bij een gul en harig natuurmeisje, blijkt Marcus in grotere problemen. Mariage à Mendoza is een goedhartige en gemakzuchtige roadmovie waarin broers elkaar onderweg pas echt leren kennen via toevallige ontmoetingen en avontuurtjes. Onderweg zingt men dan mee met de autoradio, slaapt of kijkt bedachtzaam uit het raam; en in de verlatenheid van de woestijn volgt het moment van de waarheid. Een invuloefening van roadmovieclichés, maar met zoveel charmante personages dat het best leuk blijft.

    • Coen van Zwol