Hypnotiserend kerkorgel

popMajical Cloudz: Impersonator****

Een kerkorgel en een dominee-achtige stem, daaraan hebben de Canadese zanger Devon Walsh en sidekick Matthew Otto genoeg om de luisteraar te imponeren. Walsh en Otto vormen samen Majical Cloudz dat onlangs het hypnotiserende Impersonator uitbracht, hun tweede cd. Soms wordt hun – elektronische – orgel aangevuld met een langzaam bespeelde cello en koelbloedige beats.

De muziek klinkt spaarzaam, als een uitgerekte versie van de electro-stijl uit de jaren tachtig. En net als de groepen in die tijd, houdt het tweetal van een toegankelijke melodie.

Als je de deuntjes van bijvoorbeeld Mister, Impersonator en het prachtige Childhood’s End versneld zou afspelen, worden het poppy nummers in de stijl van Depeche Mode.

Met David Gahan, zanger van Depeche Mode, heeft Walsh de enigszins pompeuze voordracht gemeen, maar Walsh klinkt warmer dan Gahan.

Tussen de atmosferische klankerupties van Matthew Otto dringt zijn stem zich naar de voorgrond om smekend zijn verhaal te doen. De koelheid van de muziek en die scherp afgetekende, warmbloedige stem vormen een verslavende combinatie.

    • Hester Carvalho