Fer nu wel goedgekeurd

In de transferperiode zorgen medische keuringen soms voor uitstel van aankoop. Fer mocht niet naar Everton, nu wel naar Norwich.

Leroy Fer speelt komend seizoen hoogstwaarschijnlijk bij Norwich City. De middenvelder van FC Twente doorliep gisteren met succes een medische keuring in Engeland. Nu kan de 23-jarige Fer bij de Premier Leagueclub een contract voor vijf jaar tekenen, meldde dagblad TC Tubantia gisteren.

Medische keuringen zijn soms een struikelblok voor voetbaltransfers. Oud-Feyenoorder Jeffrey Bruma wacht nog altijd op groen licht bij PSV, dat bij de jonge verdediger van Chelsea een hartafwijking zou heben geconstateerd. Een second opinion moet snel duidelijkheid geven.

Fer zag in januari een transfer naar Everton afketsen. De club uit Liverpool ontdekte knieproblemen bij Fer en wilde daarom het transferbedrag baseren op het aantal gespeelde wedstrijden. FC Twente, dat een vast bedrag wilde, ging daarmee niet akkoord.

Norwich City zou nu vijf miljoen willen betalen voor de tweevoudig Oranje-international Fer. De middenvelder die de afgelopen twee seizoenen voor FC Twente speelde, kan in Norwich clubgenoot worden van aanvaller Ricky van Wolfswinkel. Norwich zou ook interesse hebben in Ajax-verdediger Toby Alderweireld. FC Twente raakt mogelijk ook Nacer Chadli kwijt aan een Engelse club. Tottenham Hotspur zou een bod hebben uitgebracht op de Belgische aanvaller.

FC Twente vraagt geen transfersom voor Douglas. De eredivisieclub had daar recht op, omdat de zaakwaarnemer van de 25-jarige verdediger het contract vergat op te zeggen. Maar Twente ziet ervan af. Als de club Douglas aan zijn contract zouden hebben gehouden, had zij het komende seizoen wel zijn salaris moeten doorbetalen. „Douglas heeft zó veel voor de club betekend”, verklaarde voorzitter Joop Munsterdam gisteren tegen TC Tubantia.

De Braziliaan met een Nederlands paspoort mocht transfervrij vertrekken, maar moest wel vóór 15 mei zijn aflopende contract opzeggen.

Douglas, die de afgelopen zes seizoenen in Enschede speelde, kan nu op zoek naar een nieuwe club. Hannover 96 haakte dinsdag af. „Als de speler zou hebben aangetoond dat hij enthousiast is over een overgang, zouden we gas hebben gegeven”, zei clubdirecteur Dirk Dufner in het Duitse voetbalmagazine Kicker.

RKC Waalwijk heeft zich gisteren versterkt met de Luxemburgse spits Aurélien Joachim van F91 Dudelange, dat hem vorig seizoen verhuurde aan het gedegradeerde Willem II. Oud-international Romeo Castelen (30) speelt de komende twee seizoenen voor RKC. Hij trainde al een poosje mee in Waalwijk, nadat hij transfervrij was vertrokken bij het Russische Volga Nizhny Novgorod.

„Romeo is een ervaren speler, maar hij heeft nog de gretigheid van een beginnende prof”, verklaarde technisch manager Janus van Gelder Castelens komst naar RKC.