Eerst tussen de noten, nu tussen de broodjes

Droom in uitvoering

Ned. 1, 20.30 - 21.25 uur

‘Directeur wordt boer’, ‘manager wordt meubelmaker’. In het programma Droom in uitvoering van omroep MAX besluiten mensen een radicale carrierè-switch te maken. In de eerste aflevering volgen we Carolina (53), violiste bij de Radio Kamer Filharmonie. Vanwege de bezuinigen besluit ze weg te gaan en een broodjesbus te beginnen.

In een krap uur televisie wordt iedere stap van Carolina in beeld gebracht.Gelukkig heeft Carolina er alle vertrouwen in: „Als je écht ergens in gelooft, lukt het gewoon.” Meer van dit soort cliché’s passeren de revue terwijl we zien hoe Carolina onverwacht een generator en een aanhangwagen moet aanschaffen en op onzekere toon bij een lokale bakker onderhandelt over de prijs van de kadetjes (36 cent).Ondertussen vertelt ze ook over haar gevoelens: hoe eng maar ook leuk het is om zelfstandig ondernemer te worden (‘Voordat je het weet, krijg je een band met zo’n wagen’).

Hoogtepunt in deze aflevering is de eerste keer dat Carolina met haar broodjeskar op de markt staat. De chagrijnige buurvrouw die prullaria verkoopt, fluistert vilein tegen de cameraman: „Ze zijn duidelijk nieuw. Het eerste wat je op de markt doet, is je buren gedag zeggen. Nou, wij hebben nog niks gehoord.”

Rosan Hollak

    • Rosan Hollak