Diversen

TENT Academy Award

Tien studenten van Nederlandse

en zes van Griekse kunstacademies zijn in de afgelopen weken door curatoren, kunstcritici en kunstenaars gescout voor de jaarlijkse video-, film- en animatiecompetitie TENT

Academy Award. Vrijdag 12 juli worden de genomineerde werken getoond en maakt de jury de winnaars bekend van de TENT

Academy Award en de Best Foreign Film Award. Na de awardshow zullen de genomineerde werken nog tot 25 augustus te zien zijn in TENT.

12 juli, 20.00 uur. Cinerama, Rotterdam. www.tentrotterdam.nl

‘Parade van de zomerkoning’

Zes woensdagavonden zijn de barokke tuinen van Paleis Het Loo het decor voor de ‘Parade van de Zomerkoning’. Luid trompetgeschal kondigt om acht uur de parade aan. Daarna veranderen de paleistuinen in één groot openluchttheater met tientallen artiesten en acrobaten.

17 juli t/m 21 augustus, 19 uur. Paleis Het Loo. www.paradevandezomerkoning.nl

Nacht van Rembrandt

Zondag 14 juli viert Leiden de 407de verjaardag van Rembrandt. Met de traditionele Rembrandtwandeling door het centrum van Leiden en in in Kunstcentrum Haagweg 4 is er theater, muziek, een lezing en een expositie . Leidens beroemdste schilder wordt geëerd, maar er wordt ook veel hedendaagse kunst getoond. Traditiegetrouw wordt het evenement afgesloten met de kranslegging om middernacht bij het borstbeeld van Rembrandt aan de Witte Singel.

14 juli. Haagweg 4, Leiden. www.nachtvanrembrandt.nl

Karavaan

In drie weken reist festival Karavaan langs de Noord-Hollandse kust. Met locatietheater, dans, muziekoptredens en een openluchtbioscoop.

11 t/m 28 juli. Langs de Noord-Hollandse kust. www.karavaan.nl

Dakentour in het Oude Westen

Een avontuurlijke avondwandeling over daken van oude en nieuwe gebouwen biedt op 12 juli een blik op een oer-Rotterdamse wijk: het Oude Westen. Een gids gaat voor en vertelt het kleurrijke verhaal bij het uitzicht. Een verhaal dat begint met fabrieken op stoomkracht en Brabantse keuterboeren en eindigt in het Oude Westen van dit moment.

vrijdag 12 juli, 20.00 uur. Oude Westen, Rotterdam. www.rotterdambycycle.nl