Compensatievoorstel voor gedupeerden certificaten SNS

Foto ANP/ Koen Suyk

Houders van zogeheten SNS Participatie Certificaten hebben een compensatievoorstel gekregen van SNS Bank. Die certificaten zijn achtergestelde obligaties, die bij de nationalisatie van SNS eerder dit jaar hun waarde verloren. Uit intern onderzoek is gebleken dat participatiehouders onvoldoende op de hoogte waren gesteld van de risico’s.

Het gaat volgens de NOS om 2500 particulieren, die in 2003 voor 57 miljoen euro aan certificaten hebben gekocht. Volgens Jan Hendrix, voorzitter van een stichting voor gedupeerden, krijgen mensen ongeveer 90 procent van hun ingelegde bedrag terug. De stichting zegt het aanbod van SNS te steunen.

Minister Dijsselbloem van Financiën en de Europese Commissie hebben hun fiat gegeven aan de deal, meldt De Volkskrant. Dijsselbloem, die eerder al zei dat de de particulieren op het verkeerde been zijn gezet en compensatie verdienen, maakt het akkoord later vandaag bekend.

    • Frank Huiskamp