Bewolkt, droog

Spectaculair is het weerbeeld de komende tijd niet, toch zijn de condities op sommige dagen fraai te noemen. Om te beginnen is het weerbeeld kalm, onder invloed van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden. Wellicht dat er vrijdag, wanneer het hardnekkig bewolkt is, korte tijd wat miezerregen valt. Verder is het droog en zijn er ook dagen dat de zon beter uit de verf komt. Landelijk gezien hebben zaterdag en de eerste dagen van volgende week daarvoor de beste papieren.

Donderdagavond verloopt droog. Vanuit het noordwesten drijft wel steeds bewolking het land op, maar hoe verder naar het zuiden en oosten, hoe beter ze oplossen en hoe meer ruimte er is voor zonneschijn. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind.

In de nacht naar vrijdag blijft het rustig en koelt het af naar 10 tot 14 graden.

Vrijdag verloopt grijs, met lokaal een spat regen. Dat bij 17 tot 20 graden en ook dan een zwak tot matig noordwestelijk briesje.

Zaterdag breekt de zon een stuk vaker door. Daarbij is de zuidwestkust een groot deel van de dag helemaal zonnig, terwijl het noordoostelijk binnenland nog de hardnekkigste wolkenvelden kent. Met 19 tot 23 graden is het voelbaar warmer.

Zondag krijgt de bewolking vrijwel overal weer de overhand en wordt het 17 tot 22 graden.

Maandag en dinsdag is het fraai zomerweer met veel zon en 20 tot 26 graden.