79-0 en 67-0 verdachte uitslagen in Nigeria

Of er afspraken zijn gemaakt weet de Nigeriaanse voetbalbond nog niet, maar de uitslagen 79-0 en 67-0 vindt de NFF alle reden voor een onderzoek.

Twee Nigeriaanse amateurclubs moesten met ruime cijfers winnen om promotie naar het laagste profniveau af te dwingen. Plateau United Feeders scoorde tegen Akurba FC in negentig minuten speelminuten bijna tachtig keer. Police Machine haalde tegen Babayaro FC de 70 doelpunten net niet.

De gewenste promotie naar het betaalde voetbal laat nog op zich wachten. De Nigeriaanse bond vindt de basketbaluitslagen reden voor onderzoek. De vicevoorzitter noemt het, vooruitlopend op de uitslag van het onderzoek, een enorm schandaal.

De vier betrokken clubs zijn voorlopig geschorst. Maar daar blijft het niet bij, als het aan de bond ligt. „Niet alleen de betrokken teams, ook de spelers en scheidsrechters zullen streng worden aangepakt.”