Opinie

    • Ik

Vriendinnetje

Mijn kleinzoon Jalyn van 6 komt logeren. Tijdens het avondeten vraag ik hem hoe het met zijn vriendinnetje uit de klas is. „Oh ja” , zegt hij enigszins trots, „dat heb ik nog niet verteld, maar ik heb het uitgemaakt. Zij wil de hele tijd maar samen spelen, terwijl de andere jongens in de voetbalkooi

Mijn kleinzoon Jalyn van 6 komt logeren. Tijdens het avondeten vraag ik hem hoe het met zijn vriendinnetje uit de klas is. „Oh ja” , zegt hij enigszins trots, „dat heb ik nog niet verteld, maar ik heb het uitgemaakt. Zij wil de hele tijd maar samen spelen, terwijl de andere jongens in de voetbalkooi voetballen. En dat wil ik ook. En ze wil ook altijd maar naast me zitten. Ik kan nooit eens iets alleen doen.” Ik knik begrijpend en concludeer dat op jezelf zijn ook wel prettig is. „Ja”, beaamt hij, „nu kan ik tenminste doen wat ik zelf wil.” Ik vraag hem hoe zij reageerde toen hij het uitmaakte. Verschrikt kijkt hij me aan „Nee joh opa, dat heb ik haar nog niet verteld.”

Ton van der Graaf

    • Ik