Video: oude kroonluchters lichten een hele buurt in LA op

De buurtgenoten van Adam Tenenbaum hebben het geluk om vlakbij de maker van de Chandelier Tree te wonen. Hij hing de enorme boom in zijn voortuin langzaam maar zeker vol met chique kroonluchters, wist ze allemaal te verlichten en brengt daarmee zijn hele buurt samen.

Het begon zes jaar geleden met een paar kroonluchters die Tenenbaum eerst in huis wilde ophangen, maar toen bedacht hij dat ze veel beter in de enorme boom konden hangen in zijn voortuin. Dat idee is uitgegroeid tot een fenomeen in zijn wijk: de Chandelier Tree. De kroonluchters komen overal vandaan, worden gerepareerd en van stroom voorzien en aan het project toevoegd. Tenenbaum:

“Er is iets met lichten. Iet magisch dat verschillende generaties doorkruist. Van jong tot oud, deze boom trekt iedereen aan. Mijn voortuin behoort nu als het ware tot het openbare domein.”

Tenenbaum zou graag meer van dit soort bomen verzorgen in Los Angeles:

“Als ik met het maken van dit soort bomen mijn brood zou kunnen verdienen, dan zou ik iets heel moois kunnen teruggeven aan de kunstscene van LA op een pretentieloze manier. Het zou een heel persoonlijk kado zijn aan de mensen.”

Colin Kennedy woont in de straat waar de Chandelier Tree staat, werd nieuwsgierig naar het verhaal erachter en maakte een portret van Tenenbaum.

Chandelier Tree from Colin Kennedy on Vimeo.

    • Annemarie Coevert