Sympathiek en binnen de lijntjes

Amy (Melanie Lynskey)

Hello I Must be Going. Regie: Todd Louiso. Met: Melanie Lynskey, Christopher Abbott, Blythe Danner, John Rubinstein. In: 4 bioscopen.

De 35-jarige Amy is net gescheiden en moet tijdelijk bij haar ouders intrekken. Omdat hun huis verbouwd wordt, ontwaakt ze elke ochtend in lawaai. Haar moeder zit vol verwijten en behandelt haar als een kind. Uit verveling en nostalgie kijkt ze naar Marx Brothers-films die ze ooit samen met haar vader zag – Hello I Must be Going is een liedje van Groucho Marx. Amy loopt met haar ziel onder de arm en begint uit arren moede een affaire met de veel jongere Jeremy.

Hello I Must be Going is een sympathieke film over een vrouw in crisis die ontdekt dat ze uit faalangst en om anderen te plezieren haar ambities jarenlang opzij heeft gezet. Een echte Amerikaanse ‘indie’ met dromerige liedjes en plezierig spel die een serieus onderwerp licht behandelt. En keurig binnen de lijntjes ingekleurd.

    • André Waardenburg