Ranzige seriemoordenaarsfilm

The Frozen Ground. Regie: Scott Walker. Met: Nicolas Cage, John Cusack, Vanessa Hudgens. In: 8 bioscopen.

Triest voor Cindy Paulsen: doet ze dertig jaar na dato haar verhaal aan een filmmaker, levert dat slechts een ondermaatse bijdrage aan het seriemoordenaarsgenre op. Begin jaren tachtig ontsnapte de toen 17-jarige Paulsen ternauwernood aan seriemoordenaar Robert Hansen. Deze ogenschijnlijk brave burgerman ontvoerde zeker 17 jonge prostituees, die hij martelde en verkrachtte, daarna in zijn vliegtuigje naar een afgelegen bosgebied vloog om met zijn geweer op ze te jagen.

Regisseur Scott Walker weet hier in zijn regiedebuut The Frozen Ground feilloos de meest ranzige elementen uit te lichten. Vrijwel elke scène is onderbelicht, de montage hectisch en de rol van getraumatiseerd politiesergeant Jack Halcombe (Nicolas Cage op de automatische piloot) lachwekkend.

    • André Waardenburg