Prins Friso wordt nu in Nederland verzorgd

Prins Friso heeft gisteren het Wellington ziekenhuis in Londen verlaten. Hij is overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. Daar zal hij de zomermaanden verblijven, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prins Friso werd op 17 februari 2012 tijdens het skiën in Lech bedolven onder een lawine. Door zuurstofgebrek liep hij hersenschade op en kwam in een coma. Na een kort verblijf in een ziekenhuis in Innsbruck werd hij vervoerd naar het Wellington Hospital, een privéziekenhuis in zijn woonplaats Londen.

De RVD kondigde destijds ‘een lange en intensieve periode voor de koninklijke familie’ aan, ‘met name voor het gezin van Prins Friso, waarin zal worden geprobeerd het revalidatieproces te beginnen’. De komende zomermaanden zullen Mabel en haar kinderen, die nu vakantie hebben en dus niet in Londen naar school hoeven, regelmatig op Huis ten Bosch verblijven, waar prinses Beatrix woont. Beatrix reisde de afgelopen anderhalf jaar zeer regelmatig naar Londen om in het Wellington ziekenhuis haar zoon te bezoeken.

De gezondheidstoestand van de prins is volgens de RVD nog altijd zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is „echter niet noodzakelijk meer”, aldus de dienst. Tijdens zijn verblijf in Nederland zal worden bekeken hoe en waar de prins op de lange termijn kan worden verzorgd. Niet uitgesloten wordt dat hij na de zomer in Nederland blijft.