Murdoch weer gehoord in afluisterzaak

Britse parlementsleden willen opnieuw tycoon Rupert Murdoch horen in verband met het afluister- en omkoopschandaal bij zijn Britse kranten. Dat hebben zij gisteren gemeld. De reden: er is een bandopname opgedoken waarin Murdoch kleinerend spreekt over politieonderzoek naar misdragingen van zijn journalisten. Op de band is Murdoch te horen tijdens een bijeenkomst op de redactie van tabloid The Sun. Hij zegt dat hij spijt heeft dat hij heeft meegewerkt aan het onderzoek naar het afluisteren van burgers. Hij suggereerde dat in de bedrijfstak al tientallen jaren gebruik wordt gemaakt van dergelijke praktijken.

„De heer Murdoch verwelkomt de mogelijkheid om terug te keren naar de onderzoekscommissie om alle vragen te beantwoorden”, aldus een woordvoerder van Murdoch’s bedrijf News Corp. Eerder zei de Australisch-Amerikaanse media-eigenaar dat hij ontzet was door de onthullingen bij zijn Britse kranten twee jaar geleden. Die leidden tot ernstige reputatieschade bij de kranten. Murdoch sloot de zondagse tabloid News of the World. (Reuters)