Kortkolom sport

‘Renshaw herenigd met Mark Cavendish’

Saint-Malo. Het succesvolle duo Mark Renshaw en Mark Cavendish wordt vanaf volgend seizoen herenigd. Dat melden verschillende media vandaag. De Australiër in dienst van de Nederlandse Belkin-ploeg zou per 1 januari overstappen naar het team van Cavendish, Omega Pharma-Quickstep. Renshaw en Cavendish reden tot 2011 met elkaar bij HTC-Highroad. Daar was Renshaw de laatste pion in de ‘sprinttrein’ van Cavendish. In die periode won de Brit 14 Touretappes. In 2011 vertrok Renshaw naar Rabobank. Ploegen mogen van wielerbond UCI transfers pas vanaf 1 augustus officieel bekendmaken. (NRC)

Belg Gilbert verlengt contract Team BMC

Saint-Malo. De Belgische wielrenner Philippe Gilbert blijft tot eind 2016 rijden voor Team BMC. De regerend wereldkampioen op de weg verlengde gisteren zijn contract met de Zwitserse wielerploeg. „Ik heb hier een sterke ploeg die mij aan successen kan helpen in eendaagse wedstrijden”, stelt Gilbert in een reactie. De Belg kende in 2011 zijn meest succesvolle jaar. Toen won hij onder andere de Amstel Goldrace, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. In september 2012 werd Gilbert in Valkenburg wereldkampioen. In 2013 behaalde hij in zijn regenboogtrui nog geen enkele zege. (NRC)

Autodieven in de Tourkaravaan

Saint-Malo. Televisiejournalisten in de Tour zijn slachtoffer geworden van diefstal. Dat meldt het AD. Een auto van Omroep Brabant werd maandag leeg gehaald en ook bij de NOS werd een camera en een iPad gestolen. Dit overkwam ook een groep Deense journalisten. Bij de ploeg van Argos-Shimano werd eveneens ingebroken. Tijdens de uitzending van De Avondetappe, waar Argos-renner Roy Curvers te gast was, werden uit een auto telefoons, tablets en een portemonnee gestolen. (NRC)