Kortkolom sport

AS Roma informeert naar Strootman

Eindhoven. Kevin Strootman mag PSV alleen verlaten voor een extreem hoog bedrag. Technisch directeur Marcel Brands bevestigde daarnaast dat AS Roma zich voor de middenvelder heeft gemeld. „Dat zijn de enige kapers op de kust”, zei hij tegen Eredivisie Live. VI meldde eerder dat Roma zo’n twintig miljoen euro zou willen betalen voor de jonge Oranje-international. PSV heeft belangstelling voor middenvelder Stijn Schaars die mag vertrekken bij Sporting Lissabon. De Portugese club heeft betalingsachterstanden, waardoor de oud-speler van AZ mogelijk een transfervrije status krijgt deze zomer. PSV hoopt zich te versterken met het jonge verdedigingsduo Jeffrey Bruma-Karim Rekik. Beiden zijn ex-jeugdspelers van Feyenoord en staan in Engeland onder contract, Bruma bij Chelsea en Rekik bij Manchester City. Bij Bruma werd tijdens de medische keuring in Eindhoven een hartafwijking geconstateerd. Hij wordt nader onderzocht. Linksback Rekik wordt waarschijnlijk gehuurd van Manchester City. (NRC)

AZ-topscorer Altidore gaat naar Sunderland

Alkmaar. De Amerikaanse voetballer Jozy Altidore verruilt AZ definitief voor Sunderland. De topscorer van de Alkmaarse voetbalclub is het gisteren persoonlijk eens geworden met de Engelse club uit de Premier League. Eerder waren AZ en Sunderland tot een onderling akkoord gekomen. Altidore (23) tekent een vierjarig contract. Altidore speelde voor zijn periode bij AZ één seizoen voor het Engelse Hull City en een zelfde periode bij het Turkse Bursaspor. De donkere aanvaller maakte bij AZ in totaal 51 doelpunten in 93 duels. Hij scoorde ook in de gewonnen bekerfinale tegen PSV. (NRC)

FC Utrecht treft in EL Luxemburgse club

Utrecht. FC Utrecht is bij de loting van de tweede voorronde van de Europa League gekoppeld aan FC Differdange. De Luxemburgse voetbalclub was in de eerste voorronde over twee duels te sterk voor het Albanese KF Laçi. FC Utrecht speelt volgende week donderdag eerst een uitduel en later deze maand de return in de Galgenwaard. Feyenoord, Vitesse en bekerwinnaar AZ zijn de andere deelnemers aan de Europa League. Mocht PSV niet door de voorronden van de Champions League komen, dan speelt de Eindhovense club ook in het Europese ‘troosttoernooi’. (NRC)

Cameralieden niet meer in de pitstraat

Amsterdam. De internationale autosportfederatie FIA heeft de regels in de pitstraat bij de Formule 1 aangescherpt. Daarmee reageert de federatie op het incident afgelopen zondag tijdens de Grote Prijs van Duitsland waarbij een cameraman door een wiel van de auto van Mark Webber werd geraakt. De man hield er alleen een hersenschudding en pijn aan de borst aan over.

Voortaan mogen mediamensen alleen op de pitmuur komen. Verder moet al het personeel een helm op. Ook gaat de maximumsnelheid in de pitstraat omlaag van 100 naar 80 kilometer per uur. In Melbourne, Monaco en Singapore geldt een strengere richtlijn van 60 kilometer per uur. (Novum)