Kortkolom binnenland

EU waarschuwt per 2015 over foute artsen

Den Haag. Landen van de Europese Unie gaan elkaar vanaf 2015 waarschuwen over disfunctionerende artsen. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid gisteren bekendgemaakt. Nu kunnen artsen die in eigen land hun beroep niet meer mogen uitoefenen, nog vrij makkelijk over de grens aan het werk. De Twentse neuroloog Ernst Jansen Steur, tegen wie een strafzaak loopt wegens foute diagnoses, bleek begin dit jaar in Duitsland te werken. De EU-landen willen dat in de toekomst voorkomen. (NRC)

Wethouder opgepakt voor winkeldiefstal

Assen. Een wethouder in Assen die ook de opgestapte burgemeester van de stad vervangt, is aangehouden voor winkeldiefstal. PvdA’er Jaap Kuin liep een bouwmarkt uit met twee boortjes in zijn zak die niet waren afgerekend. Het gebeurde per ongeluk, verklaarde Kuin vanochtend in Dagblad van het Noorden. De wethouder koos voor een schikking en zal een boete betalen van ruim 2.000 euro. Het college blijft achter de wethouder staan. (NRC)

International School Almere blijft open

Almere. De International School Almere blijft open. Een van de twee stichtingen achter de school gaat de onderwijsinstelling alleen besturen. Ook gaat de huur omlaag en zal de gemeente Almere vier jaar lang jaarlijks 40.000 euro bijdragen in de huur. Dat heeft de school gisteravond gemeld. Vorige week maakte de school bekend te moeten sluiten vanwege problemen met de onderwijslicentie. (Novum)