Komst van nieuw stadion Feyenoord onzeker

De Kuip

De bouw van een nieuw Feyenoordstadion is onzeker geworden, nu de Rotterdamse collegepartij D66 heeft aangekondigd tegen het plan te zullen stemmen. De gemeenteraad beslist morgen of hij een garantiestelling van 165 miljoen euro wil afgeven voor de bouw van een nieuwe Kuip. Fractievoorzitter Salima Belhaj verklaart dat D66 het financiële risico te groot vindt en geen vertrouwen heeft in het economisch rendement van een nieuw stadion. Zonder steun van D66 valt de meerderheid in de gemeenteraad waarschijnlijk weg. De actie van D66 zorgde gisteren voor spanningen binnen het Rotterdamse college. Het CDA spreekt over een „lastige partner”. PvdA-raadslid Harreman twitterde gisteren: „Heerlijk zo’n coalitiepartner die zonder overleg stekker uit Stadionpark trekt en vervolgens direct de pers informeert.” NRC