film

The Lone Ranger met Johnny Depp, die de succesformule van Pirates of the Caribbean wilde herhalen in een western, dreigt voor Disney een zeperd te worden: analisten voorspellen een verlies van 150 tot 190 miljoen dollar.

Omdat kaartjes voor 3D-films duurder zijn, dringt Hollywood onwillige regisseurs het formaat op, aldus Cameron. Ook blaast men te vaak 2D-films achteraf op tot 3D. Zelf deed Cameron dat overigens ook, met Titanic.

The Lone Ranger, door critici als vreugdeloos neergesabeld, verdiende 49 miljoen in zijn eerste weekend: veel te weinig voor een film die circa 250 miljoen heeft gekost. Disney schreef in 2012 al 200 miljoen af bij sf-film John Carter.

James Cameron, sinds Avatar pleitbezorger van 3D, stelde dit weekeind dat actiefilms als Iron Man 3 en Man of Steel geen 3D nodig hebben. Het filmformaat verliest momenteel in de bioscoop en op televisie terrein.