Farmergirl in de stad

Guiliano Bolivar (22), Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag

Signature item: Een futuristische maxirok met koeienprint.

Collectie: „Mijn uitgangspunt was Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Ik heb de songteksten uitgebreid bestudeerd en die bleken allemaal over obsessieve liefde en enorm dramatische emoties te gaan. Dat gevoel wilde ik in mijn collectie overbrengen, het moest één grote, kleurrijke celebration worden.

„Als uitgangspunt heb ik een personage bedacht: een plattelandsmeisje dat naar de stad is verhuisd. In mijn collectie zie je veel invloeden van het platteland, zoals geborduurde koeienvlekken en met de hand geweven stoffen zoals de indianen uit Columbia en Honduras ze maken, maar het eindresultaat is modern en stads. Mijn collectie is deels autobiografisch: ik ben geboren in Honduras, woon nu vijf jaar in Nederland en heb daarvoor in Finland gewoond.”

Toekomstplannen: „Vorig jaar mocht ik stage lopen bij het grote modehuis Céline, maar dat ging niet door vanwege een probleem met mijn visum. Dat is nu geregeld, dus ik hoop dat ik daar binnenkort kan beginnen. Voor de zekerheid heb ik nog een paar contacten bij andere modehuizen in Parijs en Londen uitstaan. Verder ben ik bezig met mijn label ‘2’: ik verkoop volledig zwart-witte tweedehands kleding die ik customize. Uiteindelijk wil ik graag als art director of stylist aan de slag. Want ik ben meer dan een modeontwerper: ik wil me ook bemoeien met de shoot en de modellen en de styling.”