Demonstratie tegen sluiting van Utrechtse seksboten

Nederland, Utrecht, 9-7-2013. Foto Maarten Hartman. Prostitutie protest. Prostituees die op boten op het Zandpad werken protesteren tegen voorgenomen sluiting van de werkplekken op de boten. Wegra is een van de bedrijven die de boten exploiteren. Ze protesteren voor het Stadhuis en bieden handtekeningen en protesten aan aan Burgemeester Aleid Wolfsen.

Prostitutie

Zo’n zestig Utrechtse prostituees demonstreerden gisteren bij het gemeentehuis in Utrecht tegen de plannen van burgemeester Wolfsen om de laatste werkplekken voor prostituees in de stad te sluiten. Volgens Wolfsen is er sprake van mensenhandel en gebrekkig toezicht door exploitant Wegra en moeten de meer dan honderd werkplekken, waaronder de seksboten aan het Zandpad, gesloten worden. Driehonderd vrouwen zouden daarmee hun werkplek verliezen. Bij het in ontvangst nemen van een petitie zei de burgemeester gisteren dat hij de prostitutie in de stad niet kwijt wil. Hij steunt het initiatief van de prostituees om een coöperatie op te richten en zelf de panden te exploiteren.