Dan Brown aanjager van thrillerverkoop in Maand van het Spannende Boek

Twee als pestbestrijders verklede vrouwen op station Amsterdam Centraal bij de promotie voor Browns Inferno (Foto ANP)

In de laatste Maand van het Spannende Boek zijn er bijna 10 procent meer Nederlandstalige thrillers verkocht dan tijdens de voorgaande editie, zo meldt het CPNB. Dit werd voor een groot deel veroorzaakt door de publicatie van Dan Browns Inferno.

Ook nieuwe titels van Nicci French, Karin Slaughter, Suzanne Vermeer en titels van geschenkboekauteur Loes den Hollander liepen goed.

Het CPNB maakt daarnaast bekend dat Tess Gerritsen het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek van volgend jaar zal schrijven. Gerritsen (San Diego, 1953) is arts en een internationale bestsellerauteur. Ze debuteerde in 1986 en heeft meer dan 25 thrillers geschreven. Ze is vooral bekend van thrillers als Sneeuwval, Het stille meisje en De laatste sterft. De serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles werd voor televisie verfilmd. Het stille meisje werd in 2012 bekroond met de Crimezone Thriller Award voor beste vertaalde thriller.

Het thema van de editie van volgend jaar is ‘Terreur in thrillers’.

    • Sebastiaan Kort