Aantal vermisten na treinramp in Canada verder opgelopen

Brandweerlieden aan het werk bij de brandende wagons. Foto AFP / François Laplante-Delagrave

Het aantal vermisten als gevolg van de ontsporing en explosie van een olietrein in het Canadese Lac-Mégantic ligt momenteel op zestig. Dat zijn er tien meer dan waar twee dagen geleden nog rekening mee werd gehouden. Dat heeft de politie van Quebec vanmiddag gezegd.

In de laatste cijfers zijn rapporten van diverse bronnen meegenomen. Het definitieve aantal staat dan ook nog steeds niet vast, aldus de politie. Eerder werd uitgegaan van vijftig vermisten.

Reddingswerkers hebben vijftien lichamen geborgen uit de puinhopen, maar ze zijn dusdanig verbrand dat identificatie nog niet mogelijk is geweest. Het rampgebied is bovendien nog steeds niet veilig genoeg om met opruimwerkzaamheden te beginnen. (Novum)