Opinie

    • Ik

Optreden

Vrijdagavond eindelijk thuis na een lange week werken. Het gezin zit voor de buis. Dochterlief (14) heeft haar steeds langer wordende puberlijf over twee stoelen gedrapeerd en terwijl ze een colaatje drinkt, werkt ze vol overgave haar Facebookpagina bij en volgt ze nauwgezet GTST op het televisiescherm. Zoonlief (9) vraagt netjes of hij ook mag

Vrijdagavond eindelijk thuis na een lange week werken. Het gezin zit voor de buis. Dochterlief (14) heeft haar steeds langer wordende puberlijf over twee stoelen gedrapeerd en terwijl ze een colaatje drinkt, werkt ze vol overgave haar Facebookpagina bij en volgt ze nauwgezet GTST op het televisiescherm. Zoonlief (9) vraagt netjes of hij ook mag zitten.

Onze dochter maakt na enkele seconden weinig aanstalten om wat zitruimte beschikbaar te stellen. Ik zit het tafereel rustig te bekijken en omdat het wat te lang duurt zeg ik ietwat dreigend: „Moet ik dan optreden?” Waarop mijn zoontje geïnteresseerd aan mij vraagt: „Kan je zingen dan?”

Harm van der Veen

    • Ik