Midden in de stad, precies tijdens de spits

Firefighters spray water on a double-decker tourism bus which caught fire in front of the Oriental Pearl Tower in the Pudong financial district of Shanghai July 8, 2013. Passengers were seen walking away from the bus which burst into flames during rush hour at one of the busiest intersections in the city. REUTERS/Carlos Barria (CHINA - Tags: DISASTER TRANSPORT) Reuters

Chinese brandweermannen blussen een brandende toeristenbus, tijdens het spitsuur op een van de drukste kruispunten van Shanghai. De achterkant van de rode dubbeldekker vatte gisteren plotseling vlam, passagiers konden op tijd ontsnappen uit de bus.

Aan het plein, in het hart van het financiële centrum van de stad, zit een beroemde televisietoren (‘Pareltoren van het Oosten’) die tevens geldt als de hoogste toren van China.