Meest iconische moment uit ‘Pride and Prejudice’ dobbert in Hyde Park

Het beeld in Hyde Park naast Colin Firths 'mr. Darcy'/ Foto Twitter @Coops_tv

In de Serpentine, een meer in het Londense Hyde Park, drijft sinds gisteren een vier meter hoog standbeeld van mr. Darcy, een personage uit Pride and Prejudice. Het beeld, mét bakkebaarden, is aangebracht ter promotie van een nieuwe televisieserie.

Het beeld doelt op de scene, die overigens in de dit jaar 200 jaar oude roman van Jane Austen niet voorkomt, waarin mr. Darcy vlak voor zijn ontmoeting met love interest Elizabeth Bennet een meer induikt. Zo’n 2000 televisiekijkers, zo vertelt een van de initiatiefnemers in het onderstaande filmpje, kozen dat moment tot de meest iconische scene uit de Pride and Prejudice-serie.


Drie mannen werkten gedurende twee maanden aan het beeld van mr. Darcy. De scene uit de Pride and Prejudice-serie uit de jaren ’90, met Brits acteur Colin Firth als mr. Darcy, staat op YouTube:

    • Roderick Nieuwenhuis