Meerdere doden door aanslag op Hezbollah-bolwerk in Beiroet

Een van de uitgebrande auto's die werd getroffen door de autobom. Foto Reuters/Issam Kobeisi

Een autobom die vanochtend explodeerde bij een Een Hezbollah-bolwerk in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft een nog onbekend aantal levens geëist. Daarnaast vielen er zeker achttien gewonden, zo schrijft persbureau Reuters.

Enkele auto’s vlogen in brand door de explosie. Reuters noemt het “de zwaarste aanslag in dit gebied in jaren”.

Hezbollah: we blijven vechten tot de zege erop volgt

De sjiitische Hezbollah steunt het regime van Bashar Assad en heeft zelfs strijders naar Syrië gestuurd om het regeringsleger bij te staan in zijn strijd tegen de opstandelingen. De voornamelijk soennitische opstandelingen in Syrië hebben, op hun beurt, gedreigd met wraakacties in Libanon vanwege de bemoeienissen van Hezbollah. “Dit is een boodschap, maar we zullen niet buigen”, zei een woordvoerder van Hezbollah.

De strijd tussen de twee kampen in Libanon heeft de afgelopen maanden meer levens gekost. Eind mei, een dag nadat de leider van Hezbollah claimde naast Bashar al-Assad te blijven vechten tot de zege in Syrië erop volgt, trof een raketaanval de Libanese hoofdstad. Twee raketten landden in het gebied dat tot territorium van de shi’itische militantengroep behoort.

Drie Libanese militairen zijn vorige maand overleden nadat schutters het vuur openden op een controlepost vlakbij de grens met Syrië. Ook is in juni een ongewapende Libanese Anti-Hezbollah-demonstrant doodgeschoten voor de Iraanse ambassade in Beiroet.

    • Annemarie Coevert